Enkele klanten:

Individual Coaching

individual_coaching.png

WAT - We houden ons bezig met de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. “Waar wil en kan ik voor staan en wat is dan mijn richting?”. Wij geloven dat goede zelfkennis een belangrijk eerste stap is in de ontdekking van hoe iemand volledig tot zijn recht komt.

COACHING-STIJL - Wij combineren graag onze kennis en ons gevoel met een pragmatische aanpak. Humor, recht door zee, relativering en een oplossingsgerichte houding met verdieping, waar noodzakelijk: allemaal vaste onderdelen van onze stijl. Het gaat om de coaching: wat beweegt of blokkeert iemand, hoe leert hij hier optimaal mee om te gaan? Soms moet daarvoor de onderste steen omgekeerd worden. Een andere keer is een luisterend oor meer dan voldoende.

WERKWIJZE/AANPAK - Een coachingstraject bestaat uit ongeveer uit 6 à 7 gesprekken, maar het komt ook voor dat we na 1 keer al klaar zijn. Het intakegesprek heeft als doel om te kijken of er op persoonlijk niveau voldoende ‘klik’ is. In dit gesprek wordt ook de doelstelling geformuleerd, eventueel samen met een manager. Na elk gesprek volgt een ‘huiswerk’opdracht, die de keer erop wordt besproken.

Enkele Klanten:

Team Coaching

team_coaching.png

WAT - Elk team bestaat uit een stel leden die in samenspel hun talenten inzetten om een doel te bereiken. Vaak klopt de richting en het samenspel niet. Dan zijn de individuen niet met het doel verbonden, niet met elkaar en dikwijls ook niet met zichzelf. 

WERKWIJZE - Door een stevig intakegesprek met elk teamlid apart, kijken we waar het beter kan. Vervolgens wordt een maatprogramma samen met de directeur/manager opgesteld. Team Coaching varieert van één dag tot een 12-daags programma verdeeld over 2 jaar. 

Enkele Klanten:

Coach the coach

coach_the_coach.png

WAT - De Coach the Coach (CtC)-training is een opleiding voor interne coaches en managers die moeten leren om beter leiding te geven aan meer eisende medewerkers. 

HOE - In de zesdaagse training gaan de coaches in opleiding vanaf dag 1 ook zelf een aantal medewerkers coachen. Dit coachingstraject van de deelnemers wordt intensief begeleid. Door deze aanpak heeft de training een hoge ‘return on investment’. Er wordt meteen bezuinigd op externe coaches. 

KLANTEN - Bij Robeco draait dit programma nu meer dan 10 jaar. Het rendement en de tevredenheid over de interne coaches ligt boven de 8. Ook bij AkzoNobel wordt deze training al langere tijd gegeven.

Nobco_EMCC.png
 

Enkele klanten:

Leadership Coaching

leadership_coaching.png

WAT - Potentiële MT-leden worden in een intensief persoonlijk leiderschapsprogramma klaargestoomd om in een landen-managementteam te gaan zitten. Dit onder het motto: “Het is verstandiger en goedkoper om onze eigen leiders op te leiden dan externen te rekruteren”.

HOE - Na een 360 graden feedback analysevan alle deelnemers wordt een à la carte programma samengesteld voor de groep. Deze zeer intensieve training bestaat uit 2 blokken van een half jaar. Tussen de blokken door worden mentoring, shadowing, coaching en testimonials van succesvolle oud-deelnemers aangeboden. Ook een ‘high profile’-project is een vast onderdeel van deze leiderschapsopleiding. Deze training wordt in Europa, Amerika, en Azië gegeven.  

KLANTEN - Dit programma wordt onder meer speciaal voor Danone gemaakt en begeleid. Ook voor bijvoorbeeld Boer & Croon en Schlumberger organisaties bieden we leiderschapsprogramma’s op maat aan. 

Enkele Klanten:

Coach in 1 day

coach_in_1_day.png

WAT - Deze tijd vraag om andere manieren van leren. De Ci1D-training is een large scale intervention: hierin brengen we grote groepen/afdelingen tegelijk het coachen bij, door een reeks van afwisselende didactische oefeningen. De bereidheid én de vaardigheid om te coachen zullen verbeteren door deze training. 

HOE - Door middel van veel oefenen, apps, testen, mini-workshops, coachingsprotocollen en individuele gesprekken krijgen de deelnemers praktische handvatten om meteen na deze interventie zelf aan de slag te gaan.

KLANTEN - Deze nieuwe training wordt in samenwerking met Boer en Croon gegeven aan Robeco.

Learning & Organisational Coaching

learning_and_organisational_coaching.png

WAAROM - Onze passie is het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties. Nieuwe manieren van leren en inspireren horen hierbij. Regelmatig worden wij gevraagd om mee te denken over zulke trajecten, deze verder te ontwikkelen en soms uit te voeren. 
Wij willen ‘on top of the world’ opleiden en denken met veel enthousiasme mee over nieuwe manieren van ontwikkelen. 

EEN PAAR VOORBEELDEN:

  • Het ontwikkelen en uitvoeren van feedbacksessiesmet 30 interne trainers voor 1000 medewerkers.
  • Het ontwikkelen en uitvoeren van een high end leiderschapstraining
  • Het ontwikkelen van een format voor het ‘nieuwe opleiden’ voor een company university. 
  • Een ontwikkelingsprogramma voor jonge medewerkers door eigen mensen.